Förskolan Bergslyan

Välkommen

Personalkooperativet Bergslyan har en sluten facebook-grupp för föräldrar där nyheter, månadsbrev, bilder och information om aktiviteter läggs upp. Prata med personal för att få tillgång till gruppen eller sök på facebook efter Bergslyan.

Om oss

Bergslyans verksamhet drivs av ett personalkooperativ ( Anki, Johanna, Åsa och Sandra) sedan höstterminen 1995. Sedan 2014 äger kooperativet fastighet och tomt, gårdens utemiljö. Vi arbetar med åldersnära grupper så barnen är indelade i en 1-3 års grupp (Nyckelpigan) och 3,5-6 år (Humlan). Vårterminen 2020 har vi 31 barn inskrivna, i åldrarna 1-5 år. 15 barn på Nyckelpigan och 16 barn på Humlan.

Personalen består av Marlene som lagar vår mat och arbetar i barngruppen som barnskötare, Anki är rektor/förskollärare/specialpedagog, Åsa och Sandra är förskollärare, Johanna, Inger är barnskötare. Våra vikarie är oftast Amanda Olofsson, Gun-Marie Olofsson, Gunilla Norrman och Siw Eriksson. Namfon städar och håller våra lokaler fina.
Förskolan som ligger vid Rundviks skola, har en stor gård och ett skogsparti som barnen kan leka i. Vi tycker att det är viktigt att barnen vistas ute varje dag i naturen bl.a. för att få utlopp för sitt rörelsebehov.

Vi arbetar medvetet med matematik, språk och kommunikation både i planerade aktiviteter och i den daglig samvaro. Läsåret 2019-2020 fortbildar vi oss i digitala verktyg.

Sedan flera år tillbaka har vi arbetat för ett minskat sockerintag hos barnen under deras dag på förskolan vilket innebär inga sötade mjölkprodukter, krämer, nyponsoppa m.m. Vi har egen kock som lagar den mesta av maten från grunden och med lokalproducerade livsmedel.

Allmänna Förskolan för till för 3-5 åringar utan barnomsorg.Vårdnadshavaren gör ett val per läsår antingen kl 8.00-11.00 varje vardag eller tisdag, onsdag, torsdag kl 8.00-13.00.  Den är avgiftsfri och följer skolans läsår. Barnen börjar hösten det år det fyller 3. Anmälan till en  barnomsorgsplats eller Allmänna Förskolan sker direkt till Bergslyan. Blankett finns här på hemsidan under filarkiv. Det går bra att skicka in via mail bergslyan@gmail.com efter att laddat ner blanketten, fyllt i och sparat ner på er dator. Viktigt att söka en plats även för att säkra ett ködatum för en överflyttning från kommunal förskola. Slå en signal för att besöka oss! Välkomna!

 

 

Adress

Personalkooperativa Förskolan Bergslyan
Bergsvägen 36b
914 41 Rundvik
Tel. 0930-30155

E-mail: bergslyan@gmail.com


Öppettider

Vi öppnar tidigast kl. 5:45
och stänger senast kl. 17.45

Stängt helger och röda dagar samt 4 planerings/utvärderingsdagar per läsår

 

FSO

Förskolan Berglsyan har sommarstängt v.28-31

 

Välkommen med din ansökan för barnomsorg hos oss. Blankett finns under filer. Eller mejla oss

bergslyan@gmail.com

2020-08-02

Allmänförskola tider under hösten

2020-08-02

För att minska smittspridningen av Covid-19 så välkomnar vi alla allmänaförskolebarn, barn som har vårdnadshavare som är hemma med syskon, arbetslösa 

8-11 mån - fre. 

Vår verksamhet är sker utomhus för att minska smittspridningen.

obs Nytt datum

Planeringsdag 22/9

2020-06-16

Förskolan har stängt för planering den 22/9-20

Coronavirus 

2020-03-13

Vi följer Folkhälsomyndighetens råd och Skolverkets regler under pandemin, Covid-19

Vi följer utvecklingen löpande.

Var uppmärksam på symtom. Vid minsta förkylningssymtom ska barnet stanna hemma.

Kom ihåg. Håll god handhygien, Tvätta händerna! Hosta och nys i armvecket.

Vår verksamhet har flyttat utomhus större del av dagen för att minska smittspridningen.

Nyhet

2016-04-01

Fyll gärna i schemablanketten och  vid nytt schema eller förändringar. Finns under filarkiv

Nyhet

2015-12-01

Bergslyan har egen kö - välkomna att söka barnomsorgsplats direkt till oss. Vi skriver även avtal med er föräldrar, finns under filarkiv. Ni betalar avgiften direkt till oss, lämna in inkomstuppgifter till förskolan. Blanketter finns för nedladdning under filarkiv. Maila dem gärna till oss bergslyan@gmail.com eller skicka med posten till Förskolan Bergslyan, Bergsvägen 36, 91441 Rundvik

OBS!

2011-03-05

 Ansökningsblankett,schemablankett, blankett för inkomstuppgift och information hur vi använder personuppgifter återfinns under Filarkiv